• english
  • nederlands

Wie zijn wij?

Wij zijn Peter en Anne Marie van Soest. In het dagelijks leven zijn we werkzaam in de ERP software consultancy en verkoop binnendienst. We zijn gek op reizen en spenderen onze tijd dan graag aan onze hobby, natuur- en wildfotografie.

Onze hobby

In 2007 zijn we begonnen met reizen. We hebben toen onze eerste reis naar West Canada gemaakt. Voor deze reis hebben we een digitale spiegelreflexcamera aangeschaft. Weer thuis realiseerden we ons dat het fotograferen van landschappen en wild erg leuk is. Toen we een jaar later een reis naar Canada en Alaska hadden gepland, wilden we dan ook meer kunnen fotograferen en hebben een extra telelens gekocht. Sinds die tijd hebben we veel geleerd en hebben we geïnvesteerd in veel betere lenzen en een extra camera.

We hebben tot nu toe diverse reizen gemaakt naar het noorden van Amerika, Canada, Noorwegen, IJsland, Botswana en Namibië. Absolute hoogtepunten waren een bezoek aan de IJsberen in Churchill in de provincie Manitoba in Canada, de Amerikaase staat Alaska en de olifanten van Botswana.
We hebben ook door Scandinavië gereisd, waar we het noorderlicht in Finland in 2011 voor de eerste keer hebben gezien. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

In Noorwegen zijn we verschillende keren naar Lofoten afgereisd om het noorderlicht te fotograferen, wat fantastisch is gelukt! Dit hebben we ook in de buurt van Tromsø in Noorwegen gedaan. Dit begint een beetje een verslaving te worden. Sindsdien proberen we elk jaar naar de poolcirkel af te reizen om het noorderlicht weer te zien. We komen bijna jaarlijks op Lofoten in Noorwegen, waar we bij kennissen een huisje huren en naast het noorderlicht ook het schitterende landschap fotografen en filmen.
In september 2012 zijn we met een zeilboot rond west en noordwest Spitsbergen gevaren, hoog in het Arctische Noorden. Een schitterende reis met geweldige fotogenieke momenten.
In februari 2014 hebben we voor het eerst IJsland bezocht, een fotografisch paradijs. We zijn inmiddels een aantal keren in IJsland geweest. Tot nu toe alleen in de winter, maar we willen er ook graag een keer in een andere periode heen. Ook in IJsland hebben we het noorderlicht gezien.

Eind 2015 zijn we voor de eerste keer in Afrika geweest! Met 2 ervaren Afrika vrienden hebben we met 2 campers vanaf Zuid-Afrika een rondreis door Botswana en een stukje Zimbabwe gemaakt. Fantastisch hoeveel wild we daar hebben gezien. We zijn helemaal verliefd geworden op de olifanten!
Behalve in Botswana zijn we ook een paar keer in Namibië in Afrika geweest. Ook een schitterend land met fantastische landschappen en heel veel wild.

Onze website

We vinden het erg leuk om onze foto's te laten zien aan familie, vrienden en iedereen die geïnteresseerd is. We hebben een selectie gemaakt van de vele foto's die we hebben en deze ingedeeld in reisgebeiden, landschappen, noorderlicht, zoogdieren en vogels. Je kunt rustig door de foto's bladeren of lekker achterover zitten en een presentatie starten door op de 'play' knop te klikken.
We hebben ook een aantal slideshows gemaakt met verschillende thema's van diverse reizen. Je kunt deze korte films met bijpassende muziek bekijken via de speciale pagina, slideshows hiervoor, of op Vimeo of eventueel op Youtube.

Onze website is gemaakt met 'responsive design' en ook geschikt voor iPad (tablet) en smartphone.

Onze website is natuurlijk nooit compleet, dus kom snel nog een keer terug om nieuwe foto's te bekijken!

Als je meer informatie over ons, onze foto's of de website wilt hebben, gebruik hiervoor dan onze contact pagina. Je kunt ons ook op diverse social media volgen. Hieronder staan de directe linkjes.

Peter en Anne Marie